Grundkurs i
ICS/OT-säkerhet

Vår intensivkurs i ICS/OT-Säkerhet är riktad till dig som jobbar med OT-miljöer men som känner att du inte riktigt har koll på säkerhetsaspekterna. I kursen gör vi en djupdykning i systematiskt säkerhetsarbete anpassat för industriell och samhällskritisk verksamhet.

Du kommer under tre dagar att få lära dig alltifrån hur du effektivt höjer säkerheten i en OT-miljö genom att försvåra för en angripare, till hur du upptäcker och hanterar ett intrång när skadan väl har skett.

Kurser från
PECB

Vi på Bodforss tillhandahåller, i samarbete med PECB, möjligheten till utbildning och certifiering inom en rad olika områden.

PECB är ett certifieringsorgan som hjälper yrkesverksamma att visa upp sin kompetens genom sina utvärderings-, certifierings- och certifikatprogram för internationellt erkända standarder.

Social Engineering

Den vanligaste orsaken till intrång i en organisations IT-system är att man lurar en anställd genom s.k. “Social Engineering”. Detta sker ofta genom phishing (e-post), vishing (röstsamtal), smishing (SMS) eller en kombination av dessa metoder.

En mycket kostnadseffektiv motåtgärd mot denna typen av attacker är att utbilda sina användare och göra dem medvetna om de olika metoderna genom Awareness-kampanjer, dvs att vi utsätter dem för simulerade attacker. Det går även att kombinera detta med mer traditionella utbildningsinsatser.

NIS2 Ledningsutbildning

NIS2 omfattar bland annat krav på utbildning av ledningen och personalen i hantering av cybersäkerhetsrisker. Vår kurs inriktar sig på ledningsgrupper och styrelser och ger en god grund att stå på för att möta lagkravet på kompetens inom riskhantering av cyberrisker. Kontakta oss för en offert.